Menu
Your Cart

Norādījumi čuguna pannas eļļošanai

omaslqvane-na-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bg

Garšvielas ir noslēpums, lai čuguns būtu dabiski izturīgs un nelipīgs. Tas ir nepieciešams, jo tas rada barjeru starp jūsu Hosse virtuves traukiem un jebkuru saskari ar skābekli vai ūdeni, kas var izraisīt pannas, katla vai šķīvja rūsēšanu. Tajā pašā laikā garšviela darbojas kā gluda nepiedegoša virsma, lai novērstu pārtikas produktu pielipšanu. Čuguna virtuves piederumi pēc savas būtības ir poraini. Tas ir ārkārtīgi svarīgi, jo poras faktiski ļauj eļļai pielipt pie tām garšvielu procesa laikā.

Ikreiz, kad gatavojat ēdienus, kuros ir eļļas un tauki (piemēram, sautēti dārzeņi, bekons un olas, kukurūzas maize vai cūkgaļas karbonādes), garšvielas turpinās uzkrāties. Šī garšvielu metode ir visbiežāk izmantotais čuguna trauku garšvielu veids. Pirms sākat izmantot Hosse pannu/podu/šķīvi, lai pagatavotu ēdienus, kuros ir skābi ēdieni, piemēram, tomāti, citroni un baltvīns, jums ir jāpārliecinās, ka esat izveidojis ievērojamu garšvielu slāni.

Soli pa solim kalšanas rokasgrāmata

Ja Hosse katla lietošanas laikā uzskatāt par nepieciešamu pievienot garšvielu kārtu vai katlu pilnībā pārsautināt, izpildiet šo rokasgrāmatu, lai iegūtu labākos rezultātus.

Kas jums būs nepieciešams, lai sāktu:

  • vīnogu kauliņu eļļa (vai līdzvērtīga);
  • Spēcīgi papīra dvieļi;
  • Cepeškrāsns.

Hosse čuguna garšvielu/pulēšanas instrukcijas

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230°C

2. Rūpīgi notīriet pannu, lai noņemtu ēdiena paliekas, tāpat kā pēc gatavošanas. Ja jums ir grūti tīrīt, izmantojiet abrazīvu sūkli netīrākajām vietām. 

3. Labi nosusiniet ar tīru trauku dvieli.

4. Ielejiet bļodā apmēram pusi tējkarotes eļļas un ar drānu izklājiet tās iekšējo virsmu, lūpas un rokturi. Apgrieziet to un pielietojiet to pašu procesu raupjai ārpusei.

5. Izmantojot tīru papīra dvieli, noslaukiet pannas/katla/šķīvja iekšpusi un ārpusi, līdz tā ir gandrīz sausa un matēta. Ir svarīgi noslaucīt pannu līdz vietai, kur šķiet, ka virspusē, īpaši iekšpusē, vairs nav palicis eļļas. Ja neizdodas noņemt pietiekami daudz eļļas, panna/katls/šķīvis izskatīsies plankumaina, tādēļ būs nepieciešama rūpīga tīrīšana.

6. Uzmanīgi ievietojiet trauku otrādi uzkarsētajā cepeškrāsnī, uzmanieties, lai nesabojātu virsmu, novietojot to uz restēm.

7. Žāvējiet to 60 minūtes.

8. Izslēdziet cepeškrāsni, bet atstājiet pannu/katlu/šķīvi iekšā, lai pabeigtu sacietēšanu vēl 30 minūtes.

9. Noņemiet un atkārtojiet vēl 2-3 reizes, ja nepieciešams.

Piezīme : Ja pārāk daudz eļļas izmantošanas rezultātā uz pannas parādās plankumi, neuztraucieties – jūsu Hosse panna, katls vai sildvirsma joprojām pagatavos skaistus un gardus ēdienus.

omaslqvane-na-chugunen-tigan-1

 

omaslqvane-na-chugunen-tigan-2

 

 

omaslqvane-na-chugunen-tigan-3

 

omaslqvane-na-chugunen-tigan-4