Cepta ķiploku maize​​​​​​

Kad jūs nolaužat šīs maizes šķēli, jūs sagaida ar grauzdētu ķiploku gabaliņiem, kas ielikti pūkainajā mīklā. Tas labi sader ar makaroniem vai kā neatkarīga uzkoda.

 

Gatavošanas laiks: 2 stundas

 

Gatavošanas laiks:
40-45 minūtes

 

 

Porcijas:
8

 

Gatavojiet ar:
Čuguna katls Hosse

 

 

Produkti:

 

Ķiploki:

  • 1 ķiploka galva, nomizota;
  • ¼ tējkarotes sāls;
  • 1 tējkarote olīveļļas.

 

 

Maize:

  • 2¼ tējkarotes šķīstošā vai sausā rauga;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • 1½ glāzes ūdens, remdens;
  • 2 tējkarotes sāls;
  • 1 ķiploka galva, grauzdēta;
  • 4 glāzes maizes miltu;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas.

 

Pagatavošanas metode:


  1. Uzstādiet cepeškrāsni uz 200°C. Aptiniet ķiplokus alumīnija folijā un cepiet 30 minūtes.
  2. Sajauc raugu, cukuru un ūdeni un ļauj nostāvēties 5 minūtes. Pievienojiet ūdens maisījumam apceptos ķiplokus un sāli. Ar koka karoti lēnām iemaisa miltus, līdz milti ir pilnībā pievienoti. Mīkla būs mitra un lipīga.
  3. Pārliek mīklu eļļotā bļodā un apsmērē ar ēdamkaroti olīveļļas. Pārklājiet ar plastmasas iesaiņojumu un novietojiet siltā vietā uzrūgt, 1 stundu.
  4. Izklājiet mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas un izveidojiet taisnstūri. Paņemiet divus mīklas stūrus un pārlociet taisnstūri uz pusēm. Atkārtojiet 3 reizes.
  5. Veidojiet mīklu bumbiņā un ievietojiet vidēji labi sajauktā bļodā ar miltiem. Atstāj uzrūgt 30 minūtes.
  6. Kamēr mīkla ceļas, uzkarsē cepeškrāsni līdz 230°C ar čuguna pannu (un vāku) iekšā.
  7. Kad mīkla uzrūgusi, izņem karsto Hosse čuguna katlu un uzmanīgi liec iekšā mīklu. Ātri un uzmanīgi ar asu nazi mīklas augšpusē izdariet 0,5 cm dziļu griezumu. Pārklājiet ar iepriekš uzkarsētu vāku un cepiet 30 minūtes.
  8. Atklāj un cep vēl 10-15 minūtes.
  9. Pirms sagriešanas ļaujiet maizei 20 minūtes atdzist uz režģa.