Grilētas omāru astes ar citronu un ķiploku eļļu

​​​​​​

Izbaudiet šīs receptes brīnišķīgo garšu ikreiz, kad vēlaties pagatavot elegantas, bet vienkāršas vakariņas.

 

Gatavošanas laiks:
5 минути

 

Gatavošanas laiks:
15 минути

 

 

Porcijas:
2-4

 

Gatavojiet ar:
Čuguna panna Hosse

 

 

Produkti:

  • 3 ēdamkarotes nesālīta sviesta;
  • 6 ķiploka daiviņas, maltas;
  • 1 ēdamkarote citronu sulas;
  • 4 omāra astes, sadalītas uz pusēm;
  • 1 ēdamkarote pētersīļu, malti;
  • 1 citrons, sagriezts apļos (pēc izvēles);

Pagatavošanas metode:


  1. Mazā katliņā izkausē sviestu. Pievienojiet ķiplokus un sautējiet 1 minūti. Pievienojiet citrona sulu un samaisiet. Noņem no uguns.
  2. Karsējiet čuguna grila pannu uz vidēji augstas uguns 4-5 minūtes. Apsmērējiet omāra astes ar ķiploku eļļu. Cepiet ar griezuma pusi uz leju 2-3 minūtes. Apgrieziet astes un vēlreiz apkaisiet ar ķiploku eļļu.
  3. Turpiniet gatavot vēl 3 minūtes. Ja vēlaties, pievienojiet citrona daiviņas. Cep 1-2 minūtes no katras puses. Noņem no uguns un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Nekavējoties pasniedziet.