Grilēti marinēti dārzeņi.

Kurš ēdiens ir vasarīgāks par pannu ar grilētiem dārzeņiem? Ar nedaudz olīveļļas, ķiplokiem, zaļumiem un citrona piegaršu šie marinētie dārzeņi ir ideāls garnīrs.

 

Gatavošanas laiks:
10 minūtes

 

Gatavošanas laiks:
20-25 minūtes

 

 

Porcijas:
4-6

 

Gatavojiet ar:
Čuguna panna Hosse

 

 

Produkti:

 

Dārzeņi:

  • 1 sarkanā sīpola galva;
  • 1 sarkanā paprika;
  • 1 dzeltenais pipars;
  • 1 cukini;
  • 1 galviņa brokoļu, sagriezta gabaliņos;

 

 

Marināde:

  • ⅓ glāze citrona sulas;
  • ¼ glāzes olīveļļas;
  • 1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa;
  • 4 ķiploka daiviņas, maltas;
  • 2 ēdamkarotes sausa rozmarīna;
  • ½ tējkarotes sāls;
  • ¼ tējkarotes sarkano piparu pārslu (pēc izvēles)
  • dekorē ar citrona šķēlītēm

 

Pagatavošanas metode:

  1. Apvienojiet marinādes sastāvdaļas atkārtoti noslēdzamā plastmasas maisiņā.
  2. Sagrieziet dārzeņus 3 cm gabalos.
  3. Pievienojiet dārzeņus marinādei un labi sakratiet. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Sildiet grilu uz vidēji augstas uguns 10 minūtes ar aizvērtu vāku. Pievienojiet grila režģi un uzkarsējiet to 5 minūtes.
  5. Pēc grila/grila iepriekšējas uzsildīšanas pievienojiet marinētos dārzeņus. Viegli vāra 5 minūtes. Samaisiet dārzeņus un turpiniet cept, līdz tie sasniedz vēlamo gatavības pakāpi.
  6. Noņem no uguns un dārzeņiem izspiež citronu. Apkaisa ar sāli un pasniedz.