Grilēti marinēti dārzeņi
10 marts

0 Komentāri
80 Redzēts
Grilēti marinēti dārzeņi.
Kurš ēdiens ir vasarīgāks par pannu ar grilētiem dārzeņiem? Ar nedaudz olīveļļas, ķiplokiem, zaļumiem un citrona piegaršu šie marinētie dārzeņi ir ideāls garnīrs.
Gatavošanas laiks:
10 minūtes
Gatavošanas laiks:
20-25 minūtes
Porcijas:
4-6
Gatavojiet ar:
Čuguna panna Hosse
Produkti:
Dārzeņi:
- 1 sarkanā sīpola galva;
- 1 sarkanā paprika;
- 1 dzeltenais pipars;
- 1 cukini;
- 1 galviņa brokoļu, sagriezta gabaliņos;
Marināde:
- ⅓ glāze citrona sulas;
- ¼ glāzes olīveļļas;
- 1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa;
- 4 ķiploka daiviņas, maltas;
- 2 ēdamkarotes sausa rozmarīna;
- ½ tējkarotes sāls;
- ¼ tējkarotes sarkano piparu pārslu (pēc izvēles)
- dekorē ar citrona šķēlītēm
Pagatavošanas metode:
- Apvienojiet marinādes sastāvdaļas atkārtoti noslēdzamā plastmasas maisiņā.
- Sagrieziet dārzeņus 3 cm gabalos.
- Pievienojiet dārzeņus marinādei un labi sakratiet. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Sildiet grilu uz vidēji augstas uguns 10 minūtes ar aizvērtu vāku. Pievienojiet grila režģi un uzkarsējiet to 5 minūtes.
- Pēc grila/grila iepriekšējas uzsildīšanas pievienojiet marinētos dārzeņus. Viegli vāra 5 minūtes. Samaisiet dārzeņus un turpiniet cept, līdz tie sasniedz vēlamo gatavības pakāpi.
- Noņem no uguns un dārzeņiem izspiež citronu. Apkaisa ar sāli un pasniedz.