Pankūkas ar apelsīnu sviestu un brendiju

​​​​​​

Piepildiet šīs pankūkas ar krēmīgu mājās gatavotu apelsīnu sviestu un uzpildiet tās ar liesmojošu brendiju, lai pārsteigtu savus galda viesus.

 

Gatavošanas laiks:
10 minūtes

 

Gatavošanas laiks:
30 minūtes

 

 

Porcijas:
7-8

 

Gatavojiet ar:
Čuguna panna Hosse

 

 

Produkti:

 

Apelsīnu eļļai:

  • 5 ēdamkarotes nesālīta sviesta, mīkstināta;
  • 5 ēdamkarotes cukura, sadalīts;
  • 2 ēdamkarotes apelsīna mizas;
  • 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas;
  • ¼ glāzes liķiera;
  • 2 ēdamkarotes brendija.

 

 

Pankūkām:

  • 2 lielas olas;
  • 1 glāze pilnpiena;
  • ⅔ glāze universālu miltu;
  • 4 ēdamkarotes kausēta sviesta, sadalīta;
  • 1 ēdamkarote cukura;
  • ½ tējkarotes sāls.

 

Pagatavošanas metode:


 

Pankūkas:

  1. Sakuļ olu, pienu, miltus, 2 ēdamkarotes kausēta sviesta,
  2. cukuru un sāli līdz gludai.
  3. Uz vidējas uguns karsē čuguna pannu 5 minūtes.
  4. Ietauko pannu ar eļļu. Ielej pietiekami daudz maisījuma,
  5. lai nosegtu pannas dibenu, apmēram ⅓ tasi.
  6. Apgrieziet pannu, lai tās apakšdaļa būtu pārklāta ar maisījumu.
  7. Pagatavojiet 1-2 minūtes un apgrieziet. Pagatavojiet vēl 1 minūti un noņemiet uz šķīvja
  8. virtuves dēlis.

 

Apelsīnu sviests un porcija:

Sastāvdaļas sajauc, lai iegūtu apelsīnu eļļu – 4 ēdamkarotes cukura, apelsīnu miziņas un apelsīnu sulu.

Uzkarsē cepeškrāsni cepšanai. Ievietojiet tējkaroti apelsīnu sviesta pankūkas centrā. Salokiet to uz pusēm un pēc tam vēlreiz uz pusēm. Atkārtojiet ar atlikušajām pankūkām.

Pankūkas liek atpakaļ pannā un pārkaisa ar atlikušo ēdamkaroti cukura. Cep, līdz cukurs sāk karamelizēties, tad izņem no krāsns.

Karsējiet brendiju un liķieri nelielā katliņā uz ļoti zemas uguns 1-2 minūtes, pēc tam noņemiet no uguns.

Mērces maisījumu uzmanīgi aizdedzina ar šķiltavu ar garu kātu un pārlej ar maisījumu pannā esošajām pankūkām. Ļaujiet liesmai pilnībā izdegt. Pasniedziet pēc liesmas nodzišanas.