Pannā cepta liellopa gaļa ar olām un Čedaru

​​​​​​

Šajās pannas brokastīs ir viss: kraukšķīgi zeltaini kartupeļi, pikanti liellopa gaļas gabaliņi, šķidras olas un garšīgs Čedaras. Ko vēl var vēlēties?

 

Gatavošanas laiks:
10 minūtes

 

Gatavošanas laiks:
40 minūtes

 

 

Porcijas:
4

 

Gatavojiet ar:
Čuguna panna Hosse

 

 

Produkti:

  • 4 vidēji sarkani kartupeļi, sagriezti kubiņos, apmēram 680 g;
  • 1 ēdamkarote nesālīta sviesta;
  • 1 vidēja lieluma saldā sīpola galva, sagriezta kubiņos;
  • ½ glāzes smalki sagrieztu zaļo piparu;
  • 1 glāze sasmalcinātas liellopa gaļas;
  • ½ tējkarotes sāls;
  • ½ tējkarotes maltu piparu;
  • ½ tējkarotes kūpinātu sarkano piparu;
  • ⅓ glāzes puse un puse;
  • 4 olas;
  • 120 g rīvēta Čedaras;

 

Pagatavošanas metode:


  1. Katliņā, kas aprīkots ar tvaikoņa grozu, uzvāra apmēram 3 cm ūdens. Pievienojiet kartupeļus, pārklājiet un tvaicē, līdz tie ir viegli mīksti, 5½–7 minūtes. Izņemiet grozu no katla.
  2. Tikmēr čuguna pannā uz vidējas uguns uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas un sviestu. Pievienojiet sīpolus un zaļos piparus un vāriet, bieži maisot, līdz dārzeņi sāk mīkstināt 4-5 minūtes. Pievieno liellopa gaļu, sāli, piparus un kūpinātu papriku un maisa apmēram 2 minūtes.
  3. Pievienojiet atlikušo 1 ēdamkaroti sviesta un samaisiet, lai pārklātu. Pievienojiet kartupeļus un turpiniet gatavošanu, ik pa laikam apmaisot kartupeļu maisījumu, līdz kartupeļi ir mīksti, brūni un uz pannas dibena izveidojas garoza, 8-12 minūtes.
  4. Samaziniet siltumu līdz vidēji zemam. Kartupeļu maisījumā izveido 4 iedobes un katrā iedur pa olu. Virsū pievienojiet sieru un pārklājiet pannu ar vāku, loksni vai foliju. Ļaujiet vārīties, līdz olas ir mīkstas un siers izkusis, 5-6 minūtes.