Pica ar sieru un bekonu​​​​​​

Apmierinoša mājas siera un drupināta bekona kombinācija, kas ir tik laba, ka katrs kumoss kūst mutē.

 

Gatavošanas laiks:16 stundas un 20 minūtes

 

Gatavošanas laiks:
24 minūtes

 

 

Porcijas:
2-4

 

Pagatavojiet to ar:
Čuguna panna Hosse

 

 

Produkti:

 

Mīklai:

  • 2 glāzes universālo miltu;
  • ¾ tējkarotes sāls;
  • ½ tējkarotes sausā rauga;
  • ¾ glāzes silta ūdens;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas, kā arī 1½ ēdamkarotes pannai.

 

Picas pildījums:

  • 170 g mocarellas, sarīvētas;
  • ½ glāzes picas mērces;
  • ½ glāzes mājas siera;
  • ½ glāzes sadrupināta bekona.
  •  
  • Sieram:
  • 1 glāze rīvēta Čedaras siera;
  • ¼ glāzes majonēzes;
  • ¼ tējkarotes ķiploku pulvera;
  • 1 grauzdēts halapeño, izsēts un sagriezts kubiņos;
  • 3 ēdamkarotes kubiņos sagrieztu pimento piparu,

 

 

 

Pagatavošanas metode:


Gatavojot:

  1. Vidējā bļodā ievietojiet miltus, sāli, raugu, ūdeni un 1 ēdamkaroti olīveļļas. Visu samaisa kopā, apmēram 1 minūti, lai izveidotu lipīgu mīklas masu bez sausiem miltu plankumiem.
  2. Savāciet atlikumus bļodas malās un izveidojiet mīklu bumbiņā. Pārklājiet 5 minūtes.
  3. Atveriet bļodu un mīciet mīklu vairākas reizes, katru reizi pagriežot bļodu par 90 grādiem.
  4. Nosedziet bļodu un pēc 5 minūtēm veiciet vēl vienu mīcīšanu. Pagaidiet 5 minūtes un atkārtojiet, pēc tam vēl 5 minūtes ceturtajai un pēdējai mīcīšanai. Pārklājiet trauku un ļaujiet atpūsties 40 minūtes. Pēc tam ievietojiet ledusskapī uz 12 līdz 72 stundām.
  5. Sagatavojiet pannu 3 stundas pirms picas pasniegšanas. Ielejiet atlikušās 1½ ēdamkarotes olīveļļas čuguna pannā. Apsmērējiet gatavošanas virsmu un pannas malas ar eļļu.
  6. Pārlieciet mīklu pannā un vienu reizi apgrieziet, lai to pārklātu ar olīveļļu. Piespiediet mīklu pie pannas malām, uzpūšot to ar pirkstu galiem.
  7. Nosedziet un ļaujiet uzrūgt 2 stundas istabas temperatūrā.

Cepšana:

  1. Trīsdesmit minūtes pirms cepšanas novietojiet vienu režģi cepeškrāsns apakšā un vienu augšpusē. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230℃.
  2. Kad esat gatavs cepšanai, vienmērīgi apkaisa ar 1 glāzi mocarellas visu garozu. Ar mazām karotēm mērces pārlej sieru. Apkaisa ar atlikušo mocarellu.
  3. Picai virsū pievienojiet nelielas karotītes mājās gatavotā pimento siera un apkaisa ar bekonu.
  4. Cep picu uz apakšējās restes 18-20 minūtes, līdz siers burbuļo un garozas apakšdaļa un malas ir zeltaini brūnas.
  5. Izņemiet picu no krāsns. Uzmanīgi apvelciet ar nazi ap picas malu un pannas malu, lai nepieliptu. Pārnes uz dzesēšanas plauktu vai griešanas dēli. Pasniedziet un izbaudiet.

Siers ar pimento pipariem:

Apvienojiet sieru, majonēzi, ķiploku pulveri, halapeños un papriku. Kārtīgi samaisa.

Pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas.