Sautējums ar vistu, sēnēm un savvaļas rīsiem
10 marts

0 Komentāri
87 Redzēts
Sautējums ar vistu, sēnēm un savvaļas rīsiem
Iedvesmojoties no klasiskā vistas un savvaļas rīsu kastroļa, mēs piedāvājam šo
garšīgs sautējums, kas ir sātīga, apmierinoša maltīte jebkurā gadalaikā.
Gatavošanas laiks:
25-30 minūtes
Gatavošanas laiks:
45 minūtes
Porcijas:
6
Gatavojiet ar:
Čuguna katls Hosse
Produkti:
- 3 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas;
- 1 (50 g) šķiņķa gabals vai 2 bekona šķēles, smalki sagrieztas;
- 6 vistas ciskas bez ādas, bez kauliem, sagrieztas gabaliņos;
- košera sāls un svaigi malti melnie pipari;
- 4 glāzes sēņu, sagrieztas ceturtdaļās;
- ¼ glāzes baltvīna etiķa;
- 1 burkāns, smalki sagriezts;
- 1 vidēja lieluma sīpols, smalki sagriezts;
- 3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas;
- 1 lauru lapa;
- 3 ēdamkarotes sālīta sviesta;
- ¼ glāzes universālo miltu;
- 1 glāze pilnpiena vai vājpiena;
- 2 ½ glāzes vistas buljona;
- ½ tējkarotes svaigi rīvēta muskatrieksta;
- ½ tējkarotes sausu sinepju;
- 120 g savvaļas rīsu, vārīti saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma;
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu plakano pētersīļu.
Pagatavošanas metode:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C.
- Pakāpeniski uzkarsējiet 1 ēdamkaroti sviesta Hosse čuguna pannā uz vidēji augstas uguns. Pievienojiet šķiņķi un vāriet, laiku pa laikam maisot, līdz brūns, apmēram 6 minūtes. Pārliek uz šķīvja ar rievām karoti.
- Katliņā pievieno 1 ēdamkaroti eļļas. Garšojiet vistu ar sāli un pipariem pēc garšas. Strādājot 2 partijās, apcepiet vistas gaļu no abām pusēm, līdz tā ir brūna, apmēram 6 minūtes katrā partijā. Pārliek vistu uz šķīvja ar šķiņķi.
- Pievienojiet katlā atlikušo 1 ēdamkaroti sviesta un sēnes un vāriet, laiku pa laikam maisot, līdz tās kļūst mīkstas, apmēram 4 minūtes. Pārliek uz šķīvja ar vistu un šķiņķi. Pievienojiet glazēšanas etiķi un vāriet, līdz tas samazinās uz pusi, ar koka karoti nokasot no katla apakšas apbrūnējušos gabaliņus. Iemaisa burkānu, sīpolu, ķiploku un lauru lapu un vāra, laiku pa laikam maisot, līdz sīpols kļūst mīksts, apmēram 6 minūtes. Noņem no uguns un šķīvī savākto šķiņķi, vistu, sēnes un sulas atdod katlā.
- Vidējā pannā uz vidēji zemas uguns izkausē sviestu, līdz tas kļūst burbuļojošs. Pievienojiet miltus un nepārtraukti maisiet 1 minūti. Sakuļ pienu un bieži maisa, līdz mērce sabiezē, apmēram 4 minūtes. Sakuļ buljonu, muskatriekstu un sinepes un vāra, līdz mērce atkal sabiezē. Garšojiet ar sāli un pipariem pēc garšas.
- Mērci pārlej ar vistas maisījumu. Samaisiet, lai apvienotu. Pārklājiet čuguna katlu un cepiet, līdz vista ir ļoti mīksta, apmēram 45 minūtes. Pasniedziet ēdienu, pārliekot sautējumu rīsiem un pārkaisot ar pētersīļiem.