Sautēta cūkgaļa ar sarkanvīnu un dārzeņiem

​​​​​​

Šajā gadalaikā tikai dažas lietas sasilda dvēseli kā lēni gatavota maltīte. Gatavojot čugunā, gaļa ilgu laiku saglabā mitrumu un garšu, padarot to tik maigu, ka tā sagriežas kā sviests. Šajā receptē uz lēnas uguns vāra garšaugu, buljona, sarkanvīna un garšvielu maisījumu pirkstiņu laizīšanai.

 

Gatavošanas laiks:
30 minūtes

 

Gatavošanas laiks:
3 stundas un 45 minūtes

 

 

Porcijas:
6

 

Gatavojiet ar:
Čuguna katls Hosse

 

 

Produkti:

  • 220 g biezi sagriezta bekona, kubiņos;
  • 2 tējkarotes sāls;
  • 2 ēdamkarotes melno piparu;
  • 2 ēdamkarotes sarkano piparu;
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura;
  • 2 kg cepta steika;
  • 1 liels sīpols, sagriezts šķēlēs;
  • 1 ķiploka galva, nomizota;
  • 4 lieli šalotes sīpoli, sasmalcināti;
  • ¼ glāzes liellopu gaļas buljona;
  • 4 svaiga timiāna zariņi;
  • 2 zariņi svaiga rozmarīna;
  • 2 glāzes Cabernet Sauvignon, sadalītas;
  • 2 lauru lapas;
  • 1 sarkanais sīpols, sagriezts mazos gabaliņos (apmēram 2,5 cm);
  • 1 kilograms burkānu, nomizotu un sagrieztu mazos gabaliņos (apmēram 2,5 cm);
  • 1 kilograms rāceņu, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos (apmēram 2,5 cm).

 

Pagatavošanas metode:


  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C ar restīti centrā.
  2. Uzkarsējiet Hosse katlu uz vidēji augstas uguns 3–5 minūtes. Pievienojiet bekonu un vāriet, līdz tas ir kraukšķīgs, 10-12 minūtes.
  3. Noņemiet bekonu uz šķīvja, kas izklāta ar papīra dvieli, un katlā atstājiet 2 ēdamkarotes bekona tauku.
  4. Kamēr bekons gatavojas, sajauciet kopā sāli, piparus, papriku un brūno cukuru. Cepeti no visām pusēm ierīvē ar garšvielu maisījumu. Cepiet cepeti, līdz tas kļūst brūns, apmēram 3-5 minūtes katrā pusē.
  5. Izņemiet gaļu un nolieciet malā. Samaziniet siltumu līdz vidējam.
  6. Čuguna katla apakšā izkaisiet sīpolus, ķiplokus un šalotes. Liellopu buljonu ielej. Izmantojiet koka karoti, lai atdalītu brūnos gabaliņus no trauka virsmas. Iemaisa bekonu un gaļu liek virsū sīpoliem.
  7. Pievienojiet 1½ tasi vīna un lauru lapas un uzvāra. Samaziniet siltumu un vāriet bez vāka 10 minūtes. Pārklāj ar vāku un liek cepeškrāsnī uz 1 stundu.
  8. Apgrieziet gaļu otrādi un atstājiet uz 30 minūtēm. Ja nepieciešams, pievienojiet vīnu pa ¼ tasei.
  9. Apcepto gaļu vēlreiz apgrieziet un turpiniet cept vēl 30 minūtes.
  10. Noņemiet cepeti un pievienojiet rāceņus, burkānus un sarkano sīpolu. Pievienojiet cepeti atpakaļ traukā un pārklājiet, atstājot to cepeškrāsnī vēl 30-45 minūtes.
  11. Pārliek gaļu uz paplātes. Noņemiet lauru lapas un garšaugu zariņus. Sautējamo šķidrumu apkaisa ar sāli un pipariem un nedaudz pārlej cepetim.
  12. Sagrieziet cepeti šķēlēs vai sagrieziet porcijās un pasniedziet kopā ar dārzeņiem.